Home / VIJESTI / SVIJET / Radnik u fabrici postavio Putinu pitanje nakon kog je nastao MUK: Njegova reakcija ne prestaje da se prepričava (FOTO)

Radnik u fabrici postavio Putinu pitanje nakon kog je nastao MUK: Njegova reakcija ne prestaje da se prepričava (FOTO)

Ljudi nisu mogli da veruju šta se dešava

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u okviru svoje radne posete glavnom gradu Baškirije posetio fabriku motora u Ufi, a tom prilikom dočekali su ga mnogobrojni radnici.

Jedan od zaposlenih uputio je neplanirano pitanje šefu države, zaolivši ga da vrati u praksu dodelu nagrada radnim kolektivima. Prema komentarima na društvenim mrežama, u deliću sekunde u hali je nastao muk, jer niko nije nao kako će predsednik reagovati, a onda se desilo nešto neočekivano.

– Dajte da Vas jednostavno poljubim – odgovorio mu je Putin s osmehom.

Nakon toga, halom su se prolomili povici oduševljenja i aplauz radnika.

Portal „Ufa 1“ navodi da je inženjer fabrike Viktor Bogomolov upitao predsednika za nagrađivanje preduzeća zbog uspeha u radu.

– Ranije je postojala ovakva tradicija – dodeljivanje medalja u preduzećima. Naš kolektiv nagrađen je sa dva ordena Lenjina i ordenom Radne crvene zastave. Preduzeće je i sada jedno od vodećih. Zar ne možete da vratite tu tradiciju? – znatiželjno je upitao Bogomolov.

Putin je, sa svoje strane, u šali predložio da poljubi radnika i zagrlio ga je. Nakon toga, predsednik je istakao da se u sovjetsko vreme ta praksa široko primenjivala, ali da nije mnogo uticala na produktivnost rada.

Osim toga, Putin je odgovarajući na pitanje Bogomolova naglasio da se sada u Rusiji nagrađuju pojedinci, istaknuti radnici. Predsednik je, ipak, obećao da će razmisliti o tome da li treba vratiti sovjetsku praksu dodele nagrada radnim kolektivima.

Predsednik Rusije stigao je 24. januara u radnu posetu Baškortostanu. Na aerodromu u Ufi ga je dočekao lider republike Rustem Hamitov. Nakon toga, Putin je otišao u fabriku gde je obišao helikoptersku radionicu i proizvodno-tehnološke centre za proizvodnju i montažu helikopterskih motora VK-2500.

srbijadanas.rs

loading...

Check Also

UBIO MAJKU FUDBALERA CRVENE ZVEZDE PA DEVOJCI POSLAO JEZIVU PORUKU: Zaklao sam babu i imam sad 20.000 dinara!

Srđan M. (23), koji je uhapšen zbog ubistva bake Mire Šarac (64), iskasapljenu ženu opljačkao ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com