Home / VIJESTI / SVIJET / IZRAEL I AMERIKA SAČINILI TAJNI PLAN! Da li će ovo dovesti do TREĆEG SVETSKOG RATA!

IZRAEL I AMERIKA SAČINILI TAJNI PLAN! Da li će ovo dovesti do TREĆEG SVETSKOG RATA!

IZRAEL i Sjedinjene Države razradili su na tajnom savetovanju u Beloj kući program „zajedničkog strateškog obuzdavanja Irana“.

Ovo je objavio izraelski Deseti telekanal, navodeći da je u Vašington 12. decembra radi toga stigla grupa izraelskih funkcionera iz sfere odbrane, u kojoj je bio i savetnik za nacionalnu bezbednost Meir Ben-Šabat.

Članovi grupe su za partnere imali predstavnike Pentagona i specijaliste za bezbednost. Na čelu američkog tima bio je Herbert Makmaser, savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost.

Vašingtonski izvori su otkrili da je na kraju pregovora bio potpisan „Memorandum o međusobnom razumevanju povodom iranskog pitanja“.

Tim dokumentom je, pored ostalog, predviđeno hitno formiranje četiri američko-izraelske grupe koje će se baviti iranskim atomskim i balističkim programom i isporukama oružja zemljama Bliskog Istoka.

Deseti telekanal je objavio da će se prva radna grupa baviti „tajnim i diplomatskim radom sračunatim na osujećivanje iranskog atomskog programa“.

Druga će raditi na „ograničavanju prisustva Irana u regionu, naročito u Siriji i Libanu“.

Zadatak treće grupe definisan je kao: „obuzdavanje balističkog programa Irana“ i blokiranje pokušaja doturanja iranskih raketa Hezbolahu“.

Četvrta će „osujećivati pokušaje Irana da izazove eskalaciju u regionu“.

CNN je objavio rezultate ankete koja je pokazala da je za Trampovu politiku povodom Jerusalima samo 36 odsto, a da je protiv – 49 odsto Amerikanaca.

intermagazin.rs

loading...

Check Also

PONIŽAVANJE SRBIJE DO KRAJNJIH GRANICA: Srbiji saopšteno kad može u EU!

U Strazburu u utorak predstavljen izveštaj o napretku Zapadnog Balkana, francuski predsednik postavio rampu. Zatražio ...

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com